Trøbbel i tårnet

24.06.2024
Trøbbel i tårnet
Lyrikkforlaget
Stian Knutsen

Stian Knutsen er på banen med ny bok etter sin debut i 2023. Med sin nyeste diktsamling utforsker Knutsen mørkere sider av menneskesinnet. Det borger for en gripende og dyptfølt leseopplevelse.

Knutsen, som bor i Bergen, har alltid vært en allsidig og kreativ person. Han beskriver seg selv som en som kan litt om det meste, men sjelden alt om noe. Denne nysgjerrigheten og skapergleden kommer til uttrykk i hans mange prosjekter, alt fra skriving og hagearbeid til padeltennis og langdistanseløping.

Knutsen er en mann med mange talenter og interesser. Han er fotballtrener for barna sine, lager italiensk mat med lidenskap, og nyter tiden i naturen og ved sjøen. Hans lidenskap for skriving og matlaging er konstant, og han finner alltid nye måter å uttrykke seg på.

- Jeg skriver litt hver dag, nesten ubevisst. Og matlaging, spesielt det italienske kjøkkenet, er en stor lidenskap. Jeg har selv bygget en stor vedfyrt pizzaovn i hagen min, forteller Knutsen entusiastisk.

 

Inspirert av eget liv

Idéen til «Trøbbel i tårnet», som utgis på Lyrikkforlaget, kom fra Knutsens personlige kamp mot depresjon og angst. En venn stilte ham spørsmålet: «Er det trøbbel i tårnet?» Dette ga inspirasjon til boktittelen. Knutsen ønsket å utforske og rendyrke de mørkere sidene av menneskelivet, et tema han også berørte i sin første bok.

- Jeg tror at man må være i mørket for å se lyset, sier Knutsen. - Selv om diktene i stor grad er preget av mørke, finnes det en undertone av håp og lys.

 

Om mørke og håp

«Trøbbel i Tårnet» tar for seg temaer som ensomhet, selvmordstanker og følelsen av å ikke høre hjemme noe sted. Knutsen håper å bidra til å bryte ned stigmaet rundt psykisk helse, særlig blant voksne menn. Han mener at åpenhet og ærlighet om mentale utfordringer kan hjelpe både friske og syke mennesker.

- Alle diktene i boken har sitt utspring i noe jeg har opplevd, følt eller sett. Det er lite fiksjon, om noe i det hele tatt, forklarer Knutsen.

 

Flere prosjekter på gang

Knutsen er allerede i gang med nye skriveprosjekter. Han håper neste diktsamling vil være lysere. Han har tanker om å utforske kjærlighet og de følelser som følger med. Han er også interessert i å samarbeide med kunstnere for å legge til en visuell dimensjon til diktene.

Stian Knutsen er en forfatter som tør å være åpen om sine mørkeste stunder, noe som gir hans diktsamlinger en unik dybde og autentisitet. «Trøbbel i Tårnet» er tilgjengelig nå og lover å være en bok som gir innsikt, håp og en dypere forståelse av menneskesinnet.

 

Redaktør -

Nyheter

Å gje slepp på ein gard etter femten generasjonar

Å gje slepp på ein gard etter femten gen...

«I femten generasjonar før meg har mine ...

900 år med stavangerhistorie

900 år med stavangerhistorie

Museene i Stavanger slår til med jubileumsutstilling ...

Bringsværd får St.Olavs Orden

Bringsværd får St.Olavs Orden

Hans Majestet Kongen har utnevnt forfatter ...

Frå træl til fridom: Ny bok av Per Jan Ingebrigtsen

Frå træl til fridom: Ny bok av Per Jan I...

Per Jan Ingebrigtsen er ein mangfaldig kulturarbeidar ...

Amalie Skram-prisen 2024 til Olaug Nilssen

Amalie Skram-prisen 2024 til Olaug Nilss...

Amalie Skram-prisen 2024 går til til ...

Teater og revy

«Århundrets viktigste amerikanske teaterstykke» inntar Nationaltheatret

«Århundrets viktigste amerikanske teaterstykke» ...

Våren 2025 kan det norske publikummet ...

Rørende, morsomt og filosofisk på samme tid

Rørende, morsomt og filosofisk på samme ...

Benedicte Izabell Ekeland bergtok og begeistret ...

Myrkdalen møter hausten med latter

Myrkdalen møter hausten med latter

Siste helga i september kan du få trimma ...

Ibsenhøst på Nationaltheatret

Ibsenhøst på Nationaltheatret

Ibsen, Garborg og Grieg får en real ...

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue for edel kunst

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue ...

Nationaltheatret i Oslo sentrum, mellom Nationaltheatret ...