Frossen oppfølger

09.09.2012

I fjor debuterte Frode Eie Larsen fra Larvik med boken «Hemmeligheten». Til tross for lite nasjonal media-omtale solgte boka over all forventning. Nå er forfatteren klar med oppfølgeren: «Frostrøyk».

- Din nyeste roman, Frostrøyk lanseres i disse dager, hva handler den om?
- «Frostrøyk» er en frittstående fortsettelse av min debutroman, «Hemmeligheten». Handlingen foregår i tid, halvannet år etter der grusomhetene i forrige bok kulminerte.
Filip Nyman fikk aldri fullt ut hevnet voldtekten av søsteren. Nå er han klar for å fullføre det han begynte på. Filip Nyman blir imidlertid funnet drept, og det er da boken for alvor starter. Det er nok av personer som har motiv for å ta livet av ham, men hvem har gjort det?
Parallelt følger vi Filips søster, Viktoria. Hun har startet et nytt liv i Venezia, og tatt identiteten som Isabell Dulche. I tyve år har hun levd i skjul, men noe er i ferd med å skje. Isabell lokker Viktor Marinkovich over til Venezia, og det er starten på en katt-og-mus lek. Men hvem jakter egentlig på hvem, og hva er Isabell ute etter?
Tilbake i Larvik frykter Oskar Myhre for både sitt og Jessica Larsens liv. At Filip Nyman er død burde strengt tatt være en god nyhet, men det føles ikke slik. Det føles som det er nå det hele starter.

- Hvordan fikk du ideen til denne romanen?
- «Frostrøyk» ble til som en helt naturlig fortsettelse fra forrige bok. Da jeg hadde fullført «Hemmeligheten», satt jeg selv igjen med følelsen at det ikke riktig var over. Plottet kom på plass ganske raskt, og jeg startet skrivingen for alvor i mai 2011.

- Hva er du mest fornøyd med i arbeidet med boken?
- Jeg er veldig fornøyd med å klare og overholde mitt eget mål om å utgivelse nå i august. Det har vært en hektisk vår, men alt arbeidet som er lagt ned i boken er definitivt verdt det.
I «Frostrøyk» lanserer jeg også en ny karakter – politimannen, Eddi Stubb. Måten han har utviklet seg på gjennom skrivingen er jeg veldig fornøyd med. Han har blitt en person jeg liker veldig godt, og ut fra tilbakemeldinger fra testleserne virker det som de også deler min entusiasme.


- Hvilke forfattere og bøker har vært viktige for utviklingen av deg som forfatter?
- Jeg har alltid vært veldig glad i å lese. I ungdommen var jeg fascinert av fantasy-sjangeren, med forfattere som J.R.R. Tolkien, Robert Jordan og Michael Ende. Synes fortsatt Ringenes Herre triologien er flott, og foretrekker selvsagt bøkene fremfor filmene. Ellers er jeg begeistret for Ingvar Ambjørnsen, og spesielt bøkene om Elling. Helt fantastisk hvordan han gjør den karakteren levende. Når det gjelder krimlitteratur, leser jeg veldig mye. Amerikaneren Harlan Coben er en mester i å bygge opp en historie. Camilla Läckberg skriver også engasjerende, og fletter på en mesterlig måte inn det dagligdagse med det groteske. Liker også godt Henning Mankell, og selv om jeg sluker bøkene om Wallander, er det faktiske «Italienske Sko» fra noen år tilbake som har gjort størst inntrykk. Unni Lindell var den første norske krimforfatteren jeg ble skikkelig oppslukt av. Digger Jo Nesbø, og elsker måten Tom Egeland formidler en historie på.

- Kan leserne vente seg enda flere spenningsbøker fra deg i fremtiden?
- Definitivt! Jeg elsker å skrive, og finner alltid tid til å feste ord på papir – eller i word-dokumentet. Dessuten gleder jeg meg selv, til å følge Eddi Stubb, Jessica Larsen og Oskar Myhre videre. Spent på hva som vil komme til å skje med dem i fremtiden.

- Hva er den viktigste grunnen til at leserne skal plukke opp Frostrøyk i høst?
- Bortsett fra det selvsagte – at det er en drivende god krimbok – vil jeg oppfordre alle lesere til å våge å utfordre seg selv. Les en bok fra en ukjent forfatter! Det finnes utrolig mange gode historier der ute, og dessverre er det bare så altfor få som når ut til de store massene. Det finnes mange «gjemte diamanter», som bare venter på å bli oppdaget. «Frostrøyk» er en av dem!

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Frode Eie Larsen,

Nyheter

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende dikt

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende ...

Anne Fossen, en 52 år gammel musiker, ...

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Elise Fotland er en søkende, sensitiv ...

Å gje slepp på ein gard etter femten generasjonar

Å gje slepp på ein gard etter femten gen...

«I femten generasjonar før meg har mine ...

900 år med stavangerhistorie

900 år med stavangerhistorie

Museene i Stavanger slår til med jubileumsutstilling ...

Bringsværd får St.Olavs Orden

Bringsværd får St.Olavs Orden

Hans Majestet Kongen har utnevnt forfatter ...

Teater og revy

«Århundrets viktigste amerikanske teaterstykke» inntar Nationaltheatret

«Århundrets viktigste amerikanske teaterstykke» ...

Våren 2025 kan det norske publikummet ...

Rørende, morsomt og filosofisk på samme tid

Rørende, morsomt og filosofisk på samme ...

Benedicte Izabell Ekeland bergtok og begeistret ...

Myrkdalen møter hausten med latter

Myrkdalen møter hausten med latter

Siste helga i september kan du få trimma ...

Ibsenhøst på Nationaltheatret

Ibsenhøst på Nationaltheatret

Ibsen, Garborg og Grieg får en real ...

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue for edel kunst

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue ...

Nationaltheatret i Oslo sentrum, mellom Nationaltheatret ...