14. april 1940 hopper 184 tyske fallskjermjegere ut over Dombås. Intetanende om at kongehus og regjering befinner seg, så å si, ubeskyttet førti kilometer lenger sør. Egil Ulateig forteller i Krigen fra himmelen om en operasjon som kunne ha blitt skjebnesvanger for norske myndigheter, men tar også et oppgjør med myten om den tyske krigsmaskins fortreffelighet i starten av krigen.
Krigen fra himmelen gir et fascinerende og spennende innblikk i en unik aksjon som fikk store konsekvenser for soldater, sivile, kongehus og regjering. Boken gir samtidig et dramatisk bilde av hva som skjer i et lokalsamfunn som plutselig befinner seg midt i verdenskrigen. Den illustrerte boken tar også for seg historien om bruk av fallskjermtropper under andre verdenskrig, og følger de tyske fallskjermtroppene videre i krigen. Egil Ulateig, en av våre mest erfarne krigshistorikere, slår hull på myten om den tyske krigsmaskins fortreffelighet i de første krigsårene, men viser også at norske regjeringsmedlemmers og offiserers dumdristighet kostet helt unødvendige tap av menneskeliv.
Egil Ulateig (født 1946) er en anerkjent sakprosaforfatter og journalist. Han har arbeidet for en rekke kjente aviser og ukeblad, og i radio og fjernsyn. Som freelance-journalist har han dekket dramatiske konflikter over hele verden. Ulateig har skrevet flere reportasje- og dokumentarbøker om norske frontkjempere under andre verdenskrig, og har også stor kunnskap om den norske motstandsbevegelsen. Krigen fra himmelen er hans tjuefemte utgivelse.
Anna Hovhannisyan