Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris tildeles personer som gjør en særlig stor innsats for å formidle norsk mat og matkultur med vekt på tradisjon. Andreas Viestad mottar årets pris under fagseminaret Kokebokens dag på Domkirkeodden torsdag 5. juni. Viestad mottar prisen sammen med Brynhild Lervang.
Matkulturprisen ble opprettet av Faglig matråd i 1994. Den består av et diplom og et reisestipend på 30 000 kroner.
Andreas Viestad (1973) er mangeårig matjournalist i Magasinet, og en internasjonalt kjent matformidler med en rekke prisbelønte kokebøker. Han er dessuten kjent fra TV-programmet En bit av Norge. De siste årene har han jobbet mye med barn og mat, og har opprettet Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo, der han er faglig ansvarlig. Senteret driver opplæring om mat og matlaging gjennom skole, barnehage, fritidskurs og gjennom nasjonal kunnskapsspredning.
Redaktør -