Franchisetaker for Statoilstasjonen i Åsedalen i Sandnes, Per Løvaas, bygger ut stasjonen for 4,5 millioner. Å tilby varmmat og dagligvarer er en absolutt nødvendighet for å overleve som bensinstasjon, mener Løvaas.
Jeg er egentlig en gammel sliter som synes en bensinstasjon skal være en bensinstasjon og ingenting mer. Men jeg hører daglig fra kundene mine at jeg ikke tilbyr dem det de trenger. Å selge varmmat og dagligvarer er et være-eller-ikke-være for bensinstasjoner i dag. Det er mat som styrer i denne bransjen, sier Løvaas.
Investering i fremtiden
Etter planen skal stasjonen være oppgradert og åpnet innen 20.juni. Da har opptil 4,5 millioner kroner gått med. Selve ombygging vil koste om lag 3 millioner. Investeringen i nytt inventar blir på 900.000 kroner og ny vaskeautomat koster 600.000 kroner. Pengene får Løvaas fra sentralt Statoil-hold.
- Når pengene først forelå, var valget enkelt. Det er klart det er snakk om ganske tunge investeringer på en enkelt stasjon, men erfaring fra andre steder viser at avkastningen vil komme. Volum skaper volum, forklarer Løvaas.
Skifter fremdeles vindusviskere
Under byggingen holder Løvaas til i en provisorisk brakke. Det er trangt, og utvalget lite. Han har en liten pølsegrill, men ikke særlig mer av varmmat. Nå blir det full pakke med diverse pølser, hamburgere og pizza. I tillegg kommer flere dagligvarer på plass i hyllene.
- Folk har flere forventninger til en bensinstasjon i dag enn de hadde før. Jeg kommer fortsatt til å hjelpe folk med de elementære bilproblemene som etterfylling av olje, montering av vindusviskere og lyspæreskift. Men det er ikke der omsetningen ligger. Handlevanene til folk er ikke som før, nå handler man småting som kaffemat, pålegg og bakervarer der det er tilgjengelig, sier Løvaas.
Redaktør -